bungalowpark salvatorhoeve

Ouwerkerk

   
     
 

Het bungalowpark Salvatorhoeve ligt centraal op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, een paar honderd meter buiten de kern van het dorpje Ouwerkerk, 7 kilometer ten Oosten van Zierikzee en op 2 kilometer van de Oosterschelde.

Het park grenst aan het krekengebied, een overblijfsel van de sluitgeulen van de dijkdoorbraak door de watersnoodramp van 1953. Een uitloper van deze kreken loopt door tot in het park.

De ontwikkeling van het park is in 1971 gestart door de eigenaar van de grond waarop het park is gevestigd. Voordat het park werd aangelegd had de grond functie als akkerbouwgrond. Het bedrijf waar de grond van was had en heeft nog steeds de naam Salvatorhoeve, vandaar de naam van het park.

In 1976 was het park voltooid en was een van de eerste bungalowparken in Zeeland. De opzet van het park, in alle rust in en om de bungalow te recreëren, is altijd gehandhaafd en staat nog steeds centraal. Behalve een sportplaats en een speelweide met alleen enkele bomen en de al genoemde uitloper van de kreken zijn er in het park geen recreatieve voorzieningen.

 
  © 2007 - 2022 Salvatorhoeve